842 милиони луѓе гладуваат

Во анализите се проценува дека 842 милиони луѓе гладуваат и тоа во период од 2011 до 2013 година.
Процентуално во проценти 12 % од светската популација гладува, што е помалку од периодот во 1990-92 година, кога изнесуваше околу 17 % , пренесува Ројтерс.
Во самиот извештај се потсетува дека последното истражување спроведено во 2010 и 2012 година изнесува 868 милиони и дека тој број во 2009 година изнесувал 1,2 милијарди.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.