30% невработени во Македонија

Според податоците на статистиката невработени се 284.823 работоспособни граѓани, додека пак работа имаат вкупно 668.957 граѓани. Според овие податоци невработеноста во земјава бележи пад.

Од друга страна пак, агенцијата за вработување неодамна излезе со податок дека од сите оние граѓани кои се пријавуваат како невработени, само 100 илјади барале работа, останатите само се пријавувале агенцијата за вработување, но работа не барале.

Извор Канал5

Leave a Reply

Your email address will not be published.