22 лица жртва на бонбашки напад

Полицијата соопштува дека бројката најверојатно ќе се крене и до 27 погинати, поради фактот дека неколкумина се во тешка здраствена состојба од 14 повредени лица.
Рано изутрина бомбашот самоубиец своето возило го донел на местото каде требало да се случи експлозијата и местото каде требало да помине конвојот со војници.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.