20 загинати во поплави во Тајланд

Од 77 покраини, поплавите зафатија 32 населени места во кои на вкупно 2,8 милиони луѓе им е загрозен животот, а повеќе од 15 000 граѓани биле принудени да ги напуштат своите домови.
Властите и надлежните органи за спречување и заштита од поплави и други природни катастрофи ги припремаат граѓаните дека се очекува понављање на поплавите
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.