12 години од загинувањето на припадниците на АРМ кај Карпалак

Панихидата ја отслужија двајца свештеници на тетовското архиерејско намесништво на МПЦ- ОА, а на одбележувањето присуствуваа министрите за транспорт и врски Миле Јанакиески и за здравство Никола Тодоров, заменик министерот за одбрана Емил Димитриев, делегација од Кабинетот на претседателот на Република Македонија, Генералштабот на АРМ, роднини, пријатели и сограѓани на загинатите од Прилеп, како и претставници на политички партии, здруженија на бранители од Прилеп, Куманово, Скопје и Тетово.

Дел од семејствата на загинатите бранители побараа државата покрај плочата со имињата на загинатите да постави спомен обележје на ова место како своевиден знак за благодарност кон тие што загинале во нејзино име.

Претставниците на здруженијата на бранители уште еднаш побараа сите тие да се здружат под едно централно здружение со што полесно би ги оствариле правата на своите членови и нивните семејства.

 

извор: А1он 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.