(Видео) 100 жртви во Каиро

Прогласена е вонредна состојба.
Полицијата и војската акцијата против демонстрантите или приврзаниците на Мојес јакрстиле под шифрата “конечна пресметка“. Оваа акција ја започнале во 6 часот и под полно воено вооружување тргнале кон главните позиции на демонстрантите во џамијата Раба.
За кратко време војската и демонстрантите влегле во конечна пресметка едни меѓу други.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.