И вработените во детската градинка “Рада Поцева” добија покачување на платите

Редовното покачување на вработените во детските градинки е вметнато во нивната септемвриска плата На вчерашната прес конференција, министерката за труд и

Повеќе

Нема кратење на средства за градинка во Кавадарци, Пеливанова со обид за ефтини политички поени!

Владата има пари за опремување нова градинка во Кавадарци Министерката за Труд и социјална политика, Мила Царовска, ја демантираше претседателката

Повеќе

Во Кавадарци се гради најчудната градинка во светот

Детска градинка ќе “никне” сред медицински центар во Кавадарци На невообичаена локација во кругот на медицинскиот центар, локалната власт на

Повеќе