(ВИДЕО) Кавадаречкиот “земјоделец” Весна Пемова, главен лик во “Глупава Саботажа”

Весна Пемова, кавадаречки “бисер” во македонското собрание Еден од најголемите кавадаречки “патриоти”, пратеник од ДПМНЕ, мега кавадаречки “земјоделец” кој “дрпа”

Повеќе

Шамар за кавадарчани, бочва споменик како симбол за лозарството!!!

Бочва споменик поставен како потсмев на маката и трудот на кавадаречките лозари Општина Кавадарци, нејзините граѓани а најмногу лозарите од

Повеќе

Стопиран откупот на грозје, нервозни и гневни, на лозарите им е дојдено преку гениталии!

Гневот кој е насобран со годините наназад кога доаѓа септември и бербата на винското грозје, денеска во Кавадарци кулминира Катанци

Повеќе

Кавадаречка герила акција: “Имате пари за панорамско тркало а немате за лозарите?”

Група граѓански активисти од Кавадарци на градскиот плоштад по повод манифестацијата “Тиквешки Гроздобер” направија герила акција Прекрасна герила акција за

Повеќе

(ВИДЕО) Ѓорѓиев: “Исплатата на грозјето оди по шеќерни единици, со наштимани ваги, небаждарени широмери…”

“Во екот на прибирањето на овогодинешната реколта на нашиот заштитен знак – виновата лоза, сакаме да укажеме, минуваме низ голгота!

Повеќе