Маркова Кула во Кавадарци, бесценето културно историско богатство оставено да скапува!

Последен пат Маркова Кула во Кавадарци импровизирано и делумно е измачкана со малтер во далечната 1979 година Единствен сочуван споменик

Повеќе

“Кавадаречка културна есен 2015“ продолжува со несмален интензитет

Манифестацијата “Кавадаречка културна есен 2015“ продолжува со несмален интензитет и во деновите кога влегува во финалето од одржувањето на истата.

Повеќе

Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ од Кавадарци продолжува со културните активности

Со крајот на летото и почетокот на есента, Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ од Кавадарци продолжува со културните

Повеќе