Кавадаречки пајташи на Груевски лепат некролози од Китев низ градот!

Нов тест на кавадаречката примитивност, излепени некролози од Бетиан Китев Утрово, “урбано” Кавадарци осамна во својата примитивна колевка. Во моменти

Повеќе

Бањански: “Домаќински е хидроцентрала да прави ЈП Комуналец, парите да одат кај нашите сограѓани!”

Според Бањански, советниците секогаш треба да се разумни пред да донесуваат одлуки и секогаш приоритет да бидат граѓаните на општина Кавдарци

Повеќе

“Дрекслмаер” и Мурингер велат дека во оваа фабрика немало умрено никој!

“Дрекслмаер” реагира на објавената студија на Бранимир Јовановиќ Лукас Мурингер, потпишан како управител на фабриката “Дрекслмaер” во Кавадарци реагира на

Повеќе

Шамар за кавадарчани, бочва споменик како симбол за лозарството!!!

Бочва споменик поставен како потсмев на маката и трудот на кавадаречките лозари Општина Кавадарци, нејзините граѓани а најмногу лозарите од

Повеќе

(ВИДЕО) Скандал за Водици во Кавадарци, поп му посака трет мандат на градоначалникот од ДПМНЕ!

По повод Водици во Кавадарци, поп јавно со поддршка за градоначалникот од ДПМНЕ На самиот ден на празникот Водици, кога се

Повеќе

(ВИДЕО) Наноси од камен и песок во центарот на Кавадарци

Наноси од камен и песок ги оштетуваат возилата во Кавадарци Средовековна глетка во центарот на општина Кавадарци, големи наноси на

Повеќе