Полицаец зјае додека запрежна кола се движи по еднонасочна улица!

Зачудувачки несекојдневен настан, полицаец препушта возило по еднонасочна улица Запрежна кола, неозначена, необелажана се движи по еднонасочна улица во Кавадарци

Повеќе

Бошковски: “Во Фени има синдикална борба, но сета таа борба е скоро никаква!”

Орданче Бошковски (Бошката): Синдикатите мора да постојат и мора работникот похрабро да настапува Синдикалецот и работник Орданче Бошковски смета дека, 

Повеќе

Депонија на Полошкиот Манастир на Тиквешкото езеро

Манастирот „Свети Ѓорѓи“ или во народот попознат како Полошки манастир претставува еден од најзначајните културно-историски споменици во Македонија и несомнено

Повеќе

(ВИДЕО)Министерот Николовски најави субвенции за росоманската праска, Пемова нешто се буни

Субвенции за росоманската праска, МЗШВ ги решава натрупаните проблеми на земјоделците, кои се создавале во текот на изминатите години Анализирана

Повеќе

НВО “Зона” од Кавадарци се офајдила од владата на ДПМНЕ со три милиони денари народни пари???

Кавадаречко здружение добило државни пари во висина од 50.000 евра? За што? 28 здруженија и граѓански организации добиле вкупно 800.000

Повеќе